Bitter

Typický bitter spadá medzi 3 až 4,2%-ný obsah alkoholu. Je varený z veľkej časti svetlého sladu, niekedy s pridaním vyššej dávky karamelového/kryštálového, ktorý mu dodáva ľahký tmavý nádych. Chmelenie je štedré, čo dodáva pivu typický korenistý a horkastý charakter, z ktorého pochádza aj jeho meno (bitter=horký). Väčšina má v chuti a vôni ovocné a karamelové pozadie. Sýtenie je slabšie, čo však platí najmä pri sudových pivách. Bitter dozrievajúci vo fľašiach má kvôli nižšiemu obsahu alkoholu aktívnejšie kvasinky, ktoré postupne požierajú cukor a menia ho na alkohol a oxid uhličitý, čím sa pivo stáva oproti výčapnej verzii silnejším a viac nasýtením. V priebehu niekoľkých mesiacov sa tak chuť mení na menej sladkú a suchšiu.

 
   

Coniston Bluebird Bitter

 

Oakham Jeffrey Hudson Bitter

 

Ridgeway Bitter

Typický "session ale", pri ktorom môžete presedieť celý večer a debatovať.

 

Pivo ocenené ako "Champion beer of Britain" v kategórii bitter-ov v rokoch 1999 a 2001.

 

Bitter s telom sladu Maris Otter a dušou chmeľov Challenger a Boadicea.

     
2,90 € s DPH
  3,10 € s DPH
  2,75 € s DPH