Lambic

Lambikmi sa označujú pšeničné pivá spontánne kvasené divokými kvasinkami. Tým sa odlišujú od iných druhov, kde sú kvasinky starostlivo kultivované. Pri spontánnej vrchnej fermentácii sa do piva dostávajú prírodné kvasinky a mikroorganizmy vďaka prúdeniu vzduchu. Vďaka tomu získava pivo osobitú suchú chuť pripomínajúcu víno alebo mušt s ľahkým kyselkavým doznievaním. Pivo dozrieva v dubových sudoch až niekoľko rokov (obyčajne tri), novšie a staré pivo sa pri niektorých typoch mieša a tým sa získavajú vyrovnanejšie chute. Neraz prekvapí jemnou rozdielnosťou chutí pri rôznych ročníkoch toho istého piva, podobne ako u vín. Tento spôsob výroby patrí medzi najstaršie a je typický pre belgickú oblasť Senna Valley, kde sa nachádza aj Brusel. Tradičné lambiky sú označované termínom "oude".

 

 
   

Belle-Vue Kriek

 

Boon Framboise

 

Boon Kriek

Sladší kriek s "komerčne" prispôsobenou, avšak stále komplexnou chuťou.

 

Tradičný belgický lambik s použitím minimálne 200 gramov malín na jeden liter piva.

 

Tradičný lambik s použitím minimálne 200 gramov čerešní na jeden liter piva.

     
2 € s DPH
  2,60 € s DPH
  2,15 € s DPH
 
 
 
   

Chapeau Banana

 

Chapeau Fraises

 

Lindemans Apple

Exotická chuť tropického ovocia.

 

Jahodová variácia ovocného lambiku.

 

Svieža chuť pravých jabĺk a lambiku.

     
2,30 € s DPH
  2,35 € s DPH
  1,75 € s DPH
 
 
 
   

Lindemans Cassis

 

Lindemans Framboise

 

Lindemans Kriek

V Belgicku veľmi obľúbené čierne ríbezle v pivnom podaní.

 

Kyslosť piva lambic dokonale vyvážená príchuťou malín.

 

Čerešňová chuť zintenzívnená použitím ovocnej šťavy.

     
2,20 € s DPH
  2,20 € s DPH
  1,95 € s DPH
 
 
 
   

Lindemans Pecheresse

 

Boon Faro

 

Lindemans Faro

Pivo zlatej farby a plnej ovocnej chuti broskýň.

 

Spontánne kvasené pivo so sladko-kyslým charakterom.

 

Neobvyklé vyváženie kyslosti blízkej vínu a sladkej chute.

     
2,20 € s DPH
  1,75 € s DPH
  1,65 € s DPH
 
 
 
1  2  Ďalší