Blanche des Honnelles

Blanche des Honnelles

Pšeničné pivo s vyšším obsahom alkoholu radené medzi tzv. "double wit". 

2,45 € s DPH

Pôvodne veľmi lokálne pivo postupne expandovalo za hranice kraja. Má jantárovú farbu, ktorá sa odlišuje od iných pšeničných pív, ako aj vyšší obsah alkoholu. Vyrába sa z troch druhov zŕn: jačmeňa, pšenice a ovsa. Chuť je stimulujúca a zanecháva podmanivý, avšak stále osviežujúci finálny dojem. Číru suchú ostrosť strieda korenisté pozadie bez kyselkavých chutí. Skutočne pšeničné pivo s osobitým charakterom.

Typ piva: Witbier (belgické pšeničné)
Objem: 33cl
Obsah alkoholu: 6%
Stupňovitosť: 16°
Optimálna teplota pri nalievaní: 4-6 °C
Výrobca: Brasserie de l’Abbaye des Rocs
Montignies-sur-Roc, Belgicko
Zdroj popisu: oficiálny popis výrobcu

Re: otazka

, 23.7.2010 11:17:31

Dakujem za obsiahle vysvetlenie. Pivo som otvoril a vypil a bolo velmi dobre :)

Re: otazka

, 22.7.2010 11:39:02

{C}Citácia Neznámy: Vcera som si kupil toto pivo a este som ho neotvoril. Vsimol som si ale ze vo flaske plava nieco ako usadeniny. Je to u tohoto piva normalne, ci som narazil na pokazeny kus ?{/C} Sediment/usadenina v pive sa pri belgických pivách vyskytuje dosť často. V ponuke pivotéky je väčšina pív \"živá\" a menej výrazne filtrovaná, receptúry sa držia pôvodných výrobných procesov. Výsledok je ten, že pivovary vyrábajú tzv. \"bottle fermented beers\", t.j. také, ktoré obsahujú ešte živé kvasinky a prechádzajú poslednou fermentáciou priamo vo fľaši. Usadeniny sú u niektorých viac alebo menej badateľné. Po doterajšom pozorovaní priamo v pivotéke môžem povedať, že záleží aj od toho, ako dlho sa pivo skladuje v jednej polohe. Ak je fľaša dlhšie položená v krabici a na polici bez výraznejšieho \"mixovania\", usadeniny sa uložia na spodku fľaše do akejsi škrupinky, ktorá sa rozpustí po výraznejšom potrasení fľašou. Niekedy sa však tieto usadeniny nestihnú do tejto \"škrupinky\" usadiť a tvoria výraznejšiu vrstvu na spodku fľaše, ktorá ľahšie zakalí pivo pri manipulácii. Musím však podotknúť, že u väčšiny pív sa odporúča pri nalievaní posledným pivom vo fľaši trochu zamiešať a až potom doliať do pohára práve kvôli sedimentu, ktorý dotvára chuť a charakter piva. Tento sediment obsahuje najviac prospešných látok (najmä vitamín B) a je tvorený prevažne kvasinkami, ktoré dokonali svoje dielo a usádzajú sa. Je však na každom konzumentovi, či má rád kvasinkovú chuť a tieto kvasinky rozmieša, alebo nechá v malej vrstve na dne fľaše a pije tak čírejšie pivo. Mimochodom, číre pivo je \"vynález\" posledných desaťročí, keď veľké spoločnosti vyvinuli procesy filtrovania piva, aby bolo pivo číre a pravdepodobne budilo tak efekt kvality a čistoty výroby. Nečudo, že sa tieto pivá označujú ako \"mŕtve\", drvivá väčšina prospešných látok je z nich vyfiltrovaná. PS: Nevylučujem, že sa môže jednať aj o pokazedné pivo. Pokazené pivo sa pozná po výrazne kyslejšej chuti (doslova je skysnuté... ak sa teda nejedná o lambik, ktorý má prirodzene kyslú chuť). Môže sa to stať, ak vrchnák netesní a do fľaše sa dostane vzduch. Ak náhodou nebolo pivo podľa Vás v poriadku (bolo kyslé, malo divnú pachuť), pri ďalšom nákupe ma prosím na to upozornite. Určite to nejak napravíme.

otazka

, 22.7.2010 11:25:35

Vcera som si kupil toto pivo a este som ho neotvoril. Vsimol som si ale ze vo flaske plava nieco ako usadeniny. Je to u tohoto piva normalne, ci som narazil na pokazeny kus ?

SUPER

, 11.2.2010 20:21:22

Výborné pšeničné pivko ku ktorému sa veľmi rád budem pravidelne vracať ;-).

Nový komentár

* (Povinné)

Alternatívne produkty

  • Abbaye des Rocs Brune

    Pivo zo siedmich druhov sladu aromatizované tromi odrodami chmelu.

    2,60 € s DPH

Prihlásenie

Súkromie - potvrdenie *

Vitajte v Prešporskej pivotéke, v e-shope so skvelými pivami.

Prehliadaním týchto stránok prehlasujem, že som starší ako 18 rokov.