Pred stáčaním do fliaš sa do piva pridáva cukor, ktorý podporuje sekundárne kvasenie, pričom každá várka zreje desať týždňov. Plného prekvasenia dosahujú pivá Rochefort po šiestich mesiacoch a ďalších 12 mesiacov ešte dochádza k ich vylepšovaniu. Pivovar varí tri pivá podľa rovnakej receptúry, líšia sa len obsahom alkoholu.
Zo šiestich belgických trapistických kláštorov, ktoré varia pivo komerčne, je Abbaye de Notre Dame de Saint-Rémy na okraji Rochefortu najviac tradičný a tajomný a okrem komunity mníchov málokto z vonkajšieho sveta vie, kto pivo vyrába. Pôvodne ženský kláštor sa v roku 1464 zmenil na mužský a koncom šetnásteho storočia sa tu začalo variť pivo. Pivá sú zväčša osobité, majú bohatú chuť, tmavú farbu, sladovú chuť s prídavkami veľmi utajovanej zmesy korenia.
Hodnotenia:
RateBeer.com, Beeradvocate.com