Pivá dozrievajú v dubových sudoch, sú miešané vo veľkých, 25 000 litrových nádobách a zachladené. Pred fľašovaním sa namiešané pivá zahrejú na fermentačnú teplotu. Fľaše sa následne uložia do klimatizovanej miestnosti, čo vedie k sekundárnemu kvaseniu vo fľaši. V toto momente sa lambik stáva tzv. gueuze. Po niekoľkých mesiacoch dozrievania vo fľaši gueuze rozvíja svoju delikátnu chuť. Chcete vedieť dátum fľašovania? Jednoducho odrátajte 20 rokov od dátumu minimálnej spotreby.
Typ piva: | Lambic - gueuze |
Objem: | 37,5cl |
Obsah alkoholu: | 7% |
Stupňovitosť: | 14° |
Výrobca: |
Brouwerij Boon Lembeek, Belgicko |
Zdroj popisu: | oficiálny popis výrobcu |
Alternatívne produkty
-
Boon Faro
Spontánne kvasené pivo so sladko-kyslým charakterom.
2,50 € s DPH
-
Boon Framboise
Tradičný belgický lambik s použitím 200 gramov malín na liter piva.
3,30 € s DPH
-
Boon Kriek
Tradičný lambik s použitím 200 gramov čerešní na liter piva.
2,60 € s DPH