Lambic
13 položiek
Lambikmi sa označujú pšeničné pivá spontánne kvasené divokými kvasinkami. Tým sa odlišujú od iných druhov, kde sú kvasinky starostlivo kultivované. Pri spontánnej vrchnej fermentácii sa do piva dostávajú prírodné kvasinky a mikroorganizmy vďaka prúdeniu vzduchu. Vďaka tomu získava pivo osobitú suchú chuť pripomínajúcu víno alebo mušt s ľahkým kyselkavým doznievaním. Pivo dozrieva v dubových sudoch až niekoľko rokov (obyčajne tri), novšie a staré pivo sa pri niektorých typoch mieša a tým sa získavajú vyrovnanejšie chute. Neraz prekvapí jemnou rozdielnosťou chutí pri rôznych ročníkoch toho istého piva, podobne ako u vín. Tento spôsob výroby patrí medzi najstaršie a je typický pre belgickú oblasť Senna Valley, kde sa nachádza aj Brusel. Tradičné lambiky sú označované termínom "oude".
-
Lindemans Framboise
Kyslosť piva lambic dokonale vyvážená príchuťou malín.
2,40 € s DPH
-
Lindemans Gueuze Cuvée René
Zmes lambikov starých šesť mesiacov až tri roky.
7,10 € s DPH
-
Lindemans Kriek
Čerešňová chuť zintenzívnená použitím ovocnej šťavy.
2,10 € s DPH
-
Lindemans Pecheresse
Pivo zlatej farby a plnej ovocnej chuti broskýň.
2,30 € s DPH